När saker blir fel men rätt ändå

IMG_20151124_090214IMG_6938IMG_20151122_09422420151122_09132620151122_091335Sista dagen på Bali åkte vi över hela ön för att ta oss till flygplatsen från Lovina. Vi gjorde några mysiga stopp längs vägen och avslutade med ett par timmar i Kuta. Det kändes så oerhört märkligt att plötsligt omges av turister, Starbucks och McDonalds efter tre veckor av så mycket annat. Även om vi hade saknat gott kaffe på de flesta ställen som vi hade besökt så var det lite sorgligt att betrakta kommersen trots att vi har fått förklarat för oss av flertalet guider och andra som vi har mött att turismen är den näring som har höjt levnadsstandarden på Bali. Jag vet inte om de som vi har talat med är partiska eller om de de facto ligger till så generellt även för dem som inte aktivt arbetar med turism.

Flygningen gick, som jag skrev tidigare,  exemplariskt och vi landade i Singapore kl 1 på natten. Det var ganska omständigt att ta sig in i landet då många papper skulle fyllas i och vi dessutom skulle deklarera införsel av varor, d.v.s. snus. Dyrt som attans var det och från och med nästa år så kommer det vara helt olagligt att ta med sig snus in i landet. Vi fick en speciell blankett som intygar att vi har betalat en massa skatt som vi måste visa upp för poliser och vakter om  de ser att vi snusar offentligt.

Väl inne i landet så tog vi en billig taxi till vårt hotell. Eller det namnet och den adressen som det stod på vår voucher. När vi kom fram så kände jag inte igen hotellet från bilderna så jag frågade en av de som jobbade med att lyfta ur väskor från taxibilarna om det stämde med det som stod på våra papper och jo, det gjorde det.

Väl inne (på det 5-stjärniga hotellet) så fanns inte vår bokning men alla papper stämde ju så de uppgraderade oss till en svit för besväret och skulle återkomma med mer information under morgondagen. Klockan hade då hunnit bli 02.30 så vi ville bara komma till ett rum, vilket som helst, för att sova.

Väl uppe insåg vi att det måste vara en av de finare sviterna i Singapore.  Rummet visade sig vara en våning med utsikt i flera väderstreck, stora panoramafönster och vy över Marina bay. Våningen hade ett stort vardagsrum, walk in closet, superstort badrum med både dush och badkar (med utsikt såklart) stort sovrum o.s.v.

Dagen efter stod det klart att det inte fanns någon bokning vårt namn och receptionen försökte få tag i någon från vårt resebolag. Eftersom det var söndag så var det tyvärr stängt och därför blev vi kvar en natt till eftersom alla våra papper stämde.

Efter lite efterforskningar förstod vi att det finns ett annat hotell i Singapore med ett liknande namn och att det måste ha skett en förväxling. Vi fick tag på vårt resebolag som betalade vår vistelse här eftersom det var de som hade skrivit ut en felaktig voucher. Den nätta notan för 3 dygn var på 17000:-

Därmed har vår vistelse här vart den finaste, och dyraste, som vi troligtvis någonsin kommer få uppleva. Bisarrt men väldigt turligt för oss som aldrig kunnat drömma om att äta så gott och ha det så bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s