Lite Krabi och Koh Mook

Igår lämnade vi det futuristiska, dyra, spektakulära och turistiga Singapore bakom oss med en kort flygning på under två timmar till Krabi. Förstås så var det lite krångel med incheckningen av våra tunga väskor och vagnen. 15 kg fick en ha per person, ehh, tänkte vi som hade två väskor med 22 kg plus vagnen på 8 kg. Tydligen skulle det kosta ett par tusen svenska kronor att överstiga maxvikten med så pass mycket om en inte checkar in 4 timmar innan avgång (?) men vi fick hjälp av en vänlig själ som kallade detta för en ripoff och behövde bara betala ca 300 spänn. Pju.

Efter bara två veckor på Bali så gick barnvagnsparasollet sönder och vi letade oss halvt fördärvade efter ett nytt men det gick inte att finna. Väl i Singapore fanns det hundratals att välja mellan och vi köpte ett som tycktes vara stabilt och hållbart för några hundringar. Tyvärr försvann detta någonstans mellan incheckningen i Singapore och upphämtning i Krabi och när vi frågade om det var värt att lämna våra kontaktuppgifter på flygplatsen ifall det skulle dyka upp så skrattade de åt oss. Så nu har vi återigen inget parasoll till vårt stora förtret eftersom det inte gick att hitta något i Krabi tyvärr.

Vi valde att spendera en natt i Krabi för att inte behöva åka båt ut till Koh Mook i mörkret. Rut är inget fan av att åka båt (det är nog mest det här med att ha på sig en flytväst som hon inte gillar) men det går att avleda mer när hon kan titta på saker. Jag hade beställt tre stockar snus till hotellet eftersom vi inte ville skatta mer än nödvändigt i Singapore.  Det visade sig att stockarna hade kommit fram till hotellet men inte mitt mail där jag berättade att det var till oss och vilka datum vi skulle anlända o.s.v. så de hade skickat tillbaks snuset hem till Sverige.  Så himla typiskt. Jag ogillar starkt att jag är så beroende av något att det gjorde mig lite nedstämd. Som tur var så skulle vi möta upp min pappa på Koh Mook och han hade med sig en stock utifall att det skulle ske något dylikt. Det gick även att köpa thaisnus i Krabi. Dyrt som tusan och inte så särskilt gott men det får gå. Det konstiga är att jag inte snusade under hela graviditeten och de första 6 månaderna efter och det var inte alls svårt eller besvärligt men sedan gick det bara inte längre.

Idag så tog vi en longtailbåt ut till Koh Mook och som en överraskning stod min lillebror på stranden och tog emot oss. Jag visste ju att min far skulle möta upp men inte att även lillebror skulle med. Det blev ett kärt återseende även om Rut inledningsvis (ca 2 minuter) var lite lite blyg. Mest för att hon var trött och lite medtagen efter båtturen. Ön är precis vad vi behöver just nu. Den är bil och elfri (det finns såklart elgeneratorer) och det är ganska få aktivitetsutbud. Planen är att vi ska få en chans att vila upp oss lite efter allt flängande. Det ska bli väldigt skönt att stanna en hel vecka på en plats. Hinna installera sig lite mer.

Jag förstår att det kan låta konstigt (eftersom vi edan har haft en månads semester) men jag har börjat upptäcka vissa symtom på utbrändhet eller åtminstone stark stress hos mig själv dom senaste månaderna. Det hänger såklart ihop med sömnbrist (även om Rut sover helt ok för närvarande så har jag svårt att somna om när hon har vaknat och sedan somnar om efter två minuter). Det här året har vart galet på så många vis och väldigt intensivt. Vi har fått barn, sålt en lägenhet, köpt en lägenhet, flyttat, gift oss och nu gjort en lång resa. Alla dessa saker är fantastiska, roliga och underbara men trots detta så tillför de en extra stress i vardagen. Dessutom har jag fortfarande inte hittat riktigt rätt medicindos för min hypotyreos och ska opereras i januari. Jag har njutit till fullo av allt som vi har haft möjlighet att uppleva detta år och på den här resan men nu ska det bli skönt att mest hänga på en strand och ta dagen som den kommer ett tag framöver.

imageimageimageIMG_7182IMG_7174IMG_7170

2 thoughts on “Lite Krabi och Koh Mook

  1. Hej befinner mig i krabi och sökte på snus krabi o hitta hit.
    Jag är mycket intresserad av vart ni köpte snus i krabi? Det är kris 😁
    Mvh johan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s