Tvillingar = pseudotrillingar?

Idag var vi på vårt första ultraljud med bebis nummer två och fick det otroligt spännande beskedet att vi väntar tvillingar. Vi befinner oss fortfarande tidigt i graviditeten (v 10, jag som trodde att vi var i vecka 12 eftersom jag har känt mig så pangpreggo) så BF justerades till 5 oktober. Detta innebär nog i praktiken att vi ändå kan vänta oss att få barnen i september eftersom jag har förstått att det är vanligt att en är gravid med tvillingar lite kortare tid. Men, vem vet, jag gick över tiden med Rut.

Det kanske låter en smula märkligt men jag har ändå tänkt tanken, smakat på den lite och blev nog av den anledningen inte helt chockad. Eftersom jag har mått så pyton så smög sig funderingen in i mitt medvetande och därav har jag faktiskt nämnt det för några vänner, att det nog är tvillingar eller en pojke eftersom allt känns så annorlunda mot min förra graviditet. Precis innan vi skulle in på ultraljudet så sa jag i lite skämtsam ton till David -Vad gör vi om det blir tvillingar? och han svarade att då får din mamma flytta in hos oss ett tag. Vi hann inte komma längre i just den diskussionen innan vi blev uppropade. Men något måste ju ha fått mig att ställa frågan. Det gjorde jag aldrig inför Rut.

Väl under själva ultraljudet så fick vi veta att allting såg väldigt fint och bra ut och att de med stor sannolikhet är tvåäggstvillingar. Det syns en ganska tjock vägg mellan dem. Detta var tydligen gynnsamma nyheter då de därmed har en egen matförsörjning. Efter att ha tagit del av en ganska stor mängd ny information under dagen så har min rädsla för att något skall gå snett ökat något. Nu är det plötsligt betraktat som en riskgraviditet. Just nu vill jag bara att allt ska gå så bra det kan för de små liven därinne och så får vi ta allt praktiskt när det börjar närma sig. Dock är jag en person i behov av att få veta så mycket om allt som jag bara kan och därmed har jag inte kunnat hålla mig från att söka runt på nätet för att hitta barnvagnar för tre barn och stora bilar med plats för tre bilbarnstolar. Rut kommer ju trots allt bara vara 1.5 år när tvillingarna dyker upp. Därmed blir de väl pseudotrillingar? Mina tankar just nu går mellan hopp och pepp där jag har som målbild en vacker höstfotografering med vår underbara bröllopsfotograf Anna Lauridsen tillsammans med tvillingarna och Rut och den andra sidan av myntet fokuserar på att klara en vecka i taget och försöka förbereda mig så gott jag bara kan på vad som än komma skall.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s