Sånt vi kan komma att behöva

Efter dagens rep så lämnade vi Rut hos morfar och gav oss ut på pryljakt. Vi kände att det började bli dags att sondera terrängen lite vad det gäller tvillinggrejer. Vi kommer inte införskaffa några stora eller dyra saker innan ultraljudet i vecka 18 men det var skönt att börja fundera lite kring vad vi kan komma att behöva. En ny vagn är ju en självklarhet. Babynest hade vi stor nytta av med Rut så det vill vi absolut köra på igen. Barnstolar som tar så lite plats som möjligt känns ju också som något vi kommer ha stor nytta av när det är tre otympliga stolar som ska samsas runt köksbordet. Ytterligare en spjälsäng kommer vi nog få användning av när tvillingarna börjar bli ett par månader gamla och vi kan nog behöva ytterligare en babysitter och ett babygym, kanske en amningskudde där båda får plats. När Rut föddes fick vi låna en sån där platskupa på hjul som finns på BB av en släkting till David. SÅ jäkla praktiskt. Rut befann sig alltid där vi var, kunde se/urskilja? oss genom kupan och vi behövde inte bära henne så mycket (såklart gav vi henne massor av närhet ändå). Nu vill jag hitta någon liknade lösning till tvillingarna. Kanske en korg på en ställning med hjul eller något annat som är smidigt att dra runt på i lägenheten. Om ni har några tips så hojta gärna till.

Ja, ni hör ju. Det blir en hel del saker även om vi försöker hålla det till ett minimum. Vi som tänkte att det här med att få andra barnet skulle vara plättlätt eftersom vi redan hade allt som vi behöver, eh, tji fick vi. Det gäller att tänka långsiktigt så det inte bara blir en massa “här och nu”-anpassade lösningar som sedan behöver förnyas en gång i halvåret. T.ex. så tänker vi att Rut ska få en av våra gästsängar när tvillingarna kommer och då kan de använda Ruts spjälsäng ett par månader. Sedan får vi införskaffa ytterligare en som de kan använda ett drygt år eller två. Därefter blir det riktiga sängar eller våningssäng. Här är exempel på sånt som vi tycker att vi behöver innan de kommer eller inom det första året.

Vad det gäller vagn så har vi börjat fundera på en Bugaboo Donkey Twin som vi tror uppfyller våra behov bäst. Det är praktiskt att det går att klicka på bilbarnstolen, det är en ganska liten och smidig vagn utan att kännas allt för trång, den var inte så svårstyrd, den bör funka ett par år och Rut kan sitta på en liten sadel när en förälder är iväg med alla tre på en gång. Vi tänker att vi ska sälja Ruts nuvarande vagn och köpa en sulky till henne. Källor till alla bilder nedan finner ni på min pinterest.

IMG_7987ndef11fd98f323a31913b70a00e86473c21-bugaboo_donkey_23_39lbb54b99269097670f5ffd911d1c1c40c

När det kommer till stolar runt matbordet tror vi att tre stycken Stokke tripp trapp vore det smartaste valet om en ser till hur stor yta de tar upp samt funktionen på lite längre sikt. Jag tycker faktiskt att de är ganska snygga dessutom.

402172f803149ace02a68e05f6e2d0ed70e6f8b5b2e659e862915c5e7d2ece19

Frågan kring babynestet blir ju om det är smartast att de har varsitt eller om de får det mysigt tillsammans i ett stort?

348af621a159576dc2cc7ffeb465c8b1

Jag känner att jag är tvungen att slänga in några bilder som gör mig inspirerad och peppad på bebisar och barnrum även om det får vänta ett bra tag.

Mysiga sittpuffar

En fin soffa

51364a5ad4440229470dcb112c0b42a8

Supergulliga barnkläder

små mössor

och en tvillinggunga till landet

bcf4d2a4f1a0908ae78ebfc756df7566

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s