Gravid med tvillingar vecka 14

Nu har en tredjedel av graviditeten passerat och än så länge så känner jag mig lyckligt lottad. Ingen foglossning eller ryggont som är ett problem ännu och jag orkar träna. Nästa delmål är ett ultraljud om ca 4 veckor (jag har en träff med vår barnmorska om två veckor också för att kolla mina blodvärden och sånt).

Jag är så jäkla nyfiken på vad det är för några där inne. Jag är även superpepp på att få veta vilka kön de har. Om det är en flicka och en pojke så vet vi med säkerhet att det är tvåäggstvillingar. Men det största skälet till att jag längtar (bortsett från att få veta om de mår bra och om allt är som det ska) är även att det blir betydligt enklare för oss att tänka kring namn om vi får veta kön. Eftersom Rut har ett mellannamn så vill vi att tvillingarna också ska ha det vilket innebär att vi måste komma på fyra namn som funkar bra ihop och som dessutom inte känns allt för konstiga ihop med namnet Rut. Om allt ser bra ut på ultraljudet så har vi bestämt att vi ska våga börja köpa/låna lite saker därefter. Det viktigaste/roligaste är vagn, babynest, bärsjal, bröstpump, varsitt första gosedjur, kanske en babysitter och tripptrappstolar (mest för att det blir billigare att köpa alla på en och samma gång och Rut behöver snart uppgraderas från sin babystol).

Egentligen så behöver vi nog inte köpa några kläder eftersom vi har Ruts gamla bebiskläder och dessutom får låna från släkt och vänner men några saker är ju roliga att köpa specifikt för dem. Den mesta tvillinglitteratur som jag har läst avråder från att matcha kläder men det är ju så bedårande att jag kanske kommer känna att jag måste få göra det ibland. Det finns så många andra sätt att stärka deras individuella identiteter på som inte handlar om kläder (som att ge mycket egentid både med oss föräldrar men även med vår släkt och med vänner, vara noga med att se till deras egna förmågor och intressen, välja att sätta dem på olika förskoleavdelningar om det skulle kännas rätt för just dem och oss när det blir aktuellt o.s.v.).

Så har det blivit dags för veckans symtom:

  • Illamående. Ja, min oupphörliga följeslagare är ständigt lika aktuell. Jag mår illa nästan all min vakna tid men som tidigare så kräks jag inte så ofta (som tur är), någon eller ett par gånger per dag bara.
  • Andfådd. Flåset lämnar lite att önska för att uttrycka det milt.
  • Kissnödig. Det är framförallt besvärande att behöva gå upp mitt i natten när en egentligen inte orkar och inte vill något hellre än att bara sova vidare.
  • Trött. Jag är nästan alltid trött. Både slö i kroppen och sömnig.
  • Proppmätt. Större delen av dygnet så känner jag mig obehagligt mätt. Jag är såklart hungrig och sugen på mat ofta men magen känns full. Mycket olustig känsla.
  • Spatt i benen. Det liksom kryper en rastlös obehaglig känsla i benen som gör att jag inte vill/kan vara still med benen.
  • Trög mage. 

IMG_4722.PNG

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s