Namnbryderier

Namn, pju, detta gissel med namn alltså. Jag och David tycks inte kunna bli helt överens om mer än två namn, ett flicknamn och ett pojknamn. Alla mina bästa förslag blir nedröstade i tid och otid och snart har jag inga fler förslag kvar.

Mitt spexigaste, mest peppiga och roligaste förslag (enligt mig själv) skrattade David nästan åt och sedan tvärvägrade han:( Det var Niva-Li & Elsie-Lou, så jäkla bra ju! Niva & Tuva är tydligen godkänt men kanske inte riktigt rättvist att en ska ha ett supervanligt namn och den andra ett med mer familjehistoria som är lite mer udda. Niva & Brita gillar jag också men David är lite nja hmm mja på den kombon.

Elis & Otis samt Elis & Elof tycker jag funkar bra med David är inte så förtjust i Otis (?) och gillar inte heller tanken på att ha två namn på E. Jag tror att jag måste övertyga honom om Otis faktiskt. Elis & Otis, det ligger jäkligt bra i mun tycker jag.

Som ni kanske förstår vid det här laget är att de två namn som vi är överens om att vi båda gillar är Niva & Elis. Om det blir en flicka så blir det helt säkert en Niva och om det blir två flickor blir den första att komma ut en Niva.

Vi har bett våra föräldrar och äldre släktingar att sammanställa en lista på namn som förekommer på våra föräldrars sidor. Detta har föranlett att vi har en jäkla massa namn (även om vi fortfarande inväntar två listor). Jag har även spelat någon slags namnroulette för att få lite inspiration. Här nedan följer några namn som tilltalar mig och som jag har valt ut bland alla dessa förslag. Speciellt pojknamn tycker jag känns extra svårt av någon anledning. Skillnaden på att gilla ett namn och sedan att vilja döpa sina egna barn till det är också ganska stor.

Anita, Adele, Adelia, Brita, Maj, Eira, Eita, Hilja, Gerd, Greta, Git, Signe, Enni, Enna, Elsie, Elsie-Lou, Niva, Niva-Li, Tuva.

Elis, Levi, Eli, Eino, Elof, Vilho, Raoul, Abbe, Otto, Otis.

One thought on “Namnbryderier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s