En födelsedag och långväga gäster

Det som har hänt på senaste tiden är att David har fyllt år, att han klarade teoriprovet till sitt körkort (uppkörningen sker om mindre än en vecka, spännande så det förslår) samt att han har vart i Barcelona (bl.a. på festivalen Primavera Sound) i nästan en vecka. Eftersom David var utomlands på sin riktiga födelsedag så firade vi den förra helgen istället. På morgonen fick han sång och paket på sängen (en AT-AT som den star wars legonörd han är) och sedan åt vi långfrukost hela familjen. På kvällen hade vi skaffat barnvakt och gick ut och åt middag och mötte sedan upp en vän på en bar. Under tiden som David har vart bortrest så har min mamma och hennes man bott hos mig och Rut. Jag jobbar ju fortfarande heltid (en endaste liten vecka till) och jag behövde därför Rutvakt. Rut har vart sjuk under en period (främst snuva och ganska hög feber i 5-6 dagar) och hennes ork och energinivå har vart låg. Hon har knappt ätit och framförallt så har hon sovit väldigt dåligt. Det var skönt att kunna hjälpas åt med nätterna för annars förstår jag faktiskt inte hur jag skulle ha orkat jobba.Jag märker att jag behöver mer vila nu och att det börjar bli allt viktigare med bra matrutiner. Antagligen så är tvillingarna inne i en tillväxtperiod just nu och jag behöver äta regelbundet för att orka med det. Min senaste craving är vattenmelon. Så jäkla gott och fräscht.

IMG_5644IMG_5651

Ostron och Champagne ska det ju vara på födelsedagen.IMG_5658

Vi har äntligen tagit tag i att bygga vår sänggavel och ut var snabb med att hjälpa till.

IMG_5676

När hon äntligen var feberfri, eller åtminstone låg under 39 grader, så fick hon äntligen vara ute och leka en stund. Härliga tider tyckte Rut.

IMG_5710

När min mamma och hennes man var här så hjälpte de oss med att barnsäkra några ställen. Bl.a. fixade de dörrarna så nu dröjer det nog ytterligare ett halvår innan Rut når upp.

IMG_5738

Nu när Rut väl är kurant så njuter hon av livet och peppen är hög bara av att kunna slå sig ner på en sten.

IMG_5756

och hon har även passat på att promenera lite med morfar.

IMG_5757

När Rut blir gammal kommer hon genuint kunna säga att hon lekte med pinnar och kottar när hon var liten.

IMG_5758

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s