Gravid med tvillingar vecka 31

Jag måste erkänna att det börjar kännas trångt i magen som nu är lika stor som när Rut föddes. Oavsett magens storlek så är det främst en känsla av att jag själv snart inte får plats. Magsäcken, lungorna och urinblåsan känns mest utsatta och jäklar vad magen är i vägen hela tiden. Det är svårt att hitta bekväma positioner som funkar några längre stunder. Trots detta så är min känsla just nu att jag fortfarande mår mycket bättre än under min förra graviditet. Framförallt så är det foglossningen som inte är fullt lika besvärande och kanske blir det lite mindre jobbigt denna gång eftersom jag var beredd på att det kunde bli riktigt riktigt tufft. Förra gången så hade jag noll koll cocosboll och trodde kanske mest att jag skulle skrida runt och stråla. Not so much. Sedan har vi ju inte gått in i den där riktiga väntan ännu. Jag skulle föredra och önska att de håller sig inne i magen i några veckor till, tills vi har passerat 34+0 åtminstone. Därefter tror jag att den där lite mer plågsamma väntan/längtan kommer infinna sig. Det är en väldigt dubbel känsla det här med att önska att de snart kommer ut samtidigt som deras hälsa naturligtvis måste komma i första rummet. Det är ungefär två veckor kvar till nästa ultraljud och besök hos min BM vilket ju är nästa stora grej som vi ser fram mot. Vi är färdiga med det mesta här hemma även om vi planerar för en rekorderlig storstädning någon dag och sovrummet ska ju ska tapetseras. I övrigt försöker vi fördriva dagarna med att träffa vänner och en del Rutanpassade aktiviteter. Nästa måndag firar vi vår första bröllopsdag även om vi egentligen hade tänkt att fira den 22 augusti (vilket var dagen för själva bröllopet). Den 1a augusti var det endast en vigsel i all enkelhet. I år passar det dock bättre att förlägga firandet på det tidigare datumet eftersom vi inte vet om tvillingarna hinner komma till den 22 eller om de fortfarande är kvar i magen så vet vi inte hur jag kommer må. Jag tar ansvar för planering av själva dagen och David har planerat kvällen. Min del innefattar att min pappa ska vara barnvakt och att vi besöker Centralbadet där jag tänkte unna mig en pedikyr och David får en massage. Det ska bli så skönt att bara bada (vara tyngdlös), ta det lugnt och bli lite ompysslad.

Veckans symptom:

 • Halsbränna
 • En del foglossning (främst när jag ligger ner)
 • Tryck neråt när jag går/står
 • Mycket sammandragningar
 • En hel del rörelser i magen som ibland faktiskt gör lite ont.
 • Svårt att andas ordentligt och jag får ofta en känsla av att jag har mjölksyra i armar och ben av extremt minimal ansträngning i samband med känslan av att inte få tillräckligt med syre.
 • Myrkrypningar/restless legs
 • Svårt att hitta sätt att ligga ner i sängen utan att få allt för ont
 • Trött
 • Sötsugen
 • Börjar bli lite svullen även om det fortfarande t.ex går att ha mina ringar. Jag har valt att ta av dem på nätterna ifall det skulle svullna till ordentligt.
 • En av de jobbigaste grejerna med att vara gravid för mig är nog ganska långt från vad en kan tro. Foglossning i all ära men känslighet mot olika dofter är nästan ännu mer besvärande i vardagen. Att så mycket luktar så äckligt. Nu när jag nästan aldrig spyr längre så är det såklart betydligt bättre men det är situationer på daglig basis som blir väldigt knepiga för mig till följd av detta. Urk. 

IMG_4710

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s