Gravid med tvillingar vecka 32

Nu kan det som mest vara sex veckor kvar innan de väljer att dyka upp. Det känns som en överskådlig tid även om jag tror att det kommer bli riktigt tufft för mig att gå hela tiden ut. Jag vet inte hur logiskt det är men jag tror att det faktum att jag är så stor i kroppen (lång och bred med stort bäcken) gör att de blir mer benägna att stanna inne längre. Jag hoppas såklart att de kommer när de är redo men jag skulle föredra om det är om inte allt för lång tid. Om två veckor så räknas de som tillräckligt färdiga för att de inte ska försöka skjuta upp en förlossning som drar igång. Så efter det är ni välkomna när som helst små bebbar ❤  ❤

Veckans symptom:

  • Kanske har magen sjunkit lite för jag upplever att jag kan äta större mängder mat (även om det såklart fortfarande är väldigt trångt i magen). Jag känner fortfarande starkt obehag av att vara mätt.
  • Fosterrörelserna blir starkare och jag får för mig att jag kan skilja dem åt utifrån hur jag tror att de ligger i magen.
  • Foglossningen är fortsatt besvärlig men den gör sig mest till känna när jag ligger ner eller sitter på dåliga sätt. Jag kan fortfarande gå (långsamt dock).
  • Tryck neråt. Det varierar hur mycket och hur besvärande det är men ibland så känns det som att en kroppsdel är på väg ut nästan.
  • Minskad mängd sammandragningar även om det förekommer ganska ofta.
  • Kissnödig nästan jämt. Det är svårt att tömma blåsan helt (jag får kämpa lite) och det känns som att jag är lite svullen runt urinröret på något konstigt sätt. Enligt min bm är det väldigt vanligt när en väntar tvillingar.
  • Jag är yrslig och ser stjärnor ett par gånger varje dag. Det tycks inte finnas ett samband med lågt blodsocker då det kan komma en stund efter att jag har ätit så det kanske är lågt blodtryck?
  • Snuvig till och från
  • Svårt att andas i alla möjliga situationer. Det behöver inte alls vara så att jag har ansträngt mig. Ofta så blir jag helt utpumpad och supertrött i vissa muskelgrupper (benen eller armarna) så jag nästan inte orkar stå upp ens en gång. Jag får en massa mjölksyra och blir helt slut.
  • Psykiskt är det fortfarande betydligt enklare att vara gravid denna gång även om det tar på krafterna att känna sig lat och ha ont (främst fogarna). Jag tror att det framförallt är vädret, att vi är hemma tillsammans alla tre och att vi hittar på aktiviteter som gör den stora skillnaden. Dock börjar jag hamna i ett sånt läge att jag vill att David ska vara tillgänglig och inte dricka alkohol ifall att det sätter igång. Det kan ju tyckas lite tidigt med tanke på att det kan vara sex veckor kvar men nu skriver jag bara hur jag känner.

IMG_4711

Nu är tvillingarna lika stora som två jamsbönrötter tydligen (?). Det blir bara märkligare och märkligare jämförelser. Men tydligen så ska de vara runt 44 cm och väga ca 1.8 kg var. Vid vårt senaste ul så uppskattades de ligga över den “normala” kurvan så kanske väger de uppåt 2 kg nu.

32weeks_twins_424x302

Nu ligger ju våra tvillingar lite annorlunda då flickan har huvudet ruckbart ner och pojken ligger tvärs över hela magen (om dom inte har flyttat på sig sedan vårt senaste ultraljud).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s