Gravid med tvillingar vecka 35

Hej och hå, nu kan det inte vara så långt kvar tills vi får träffa dom här små personerna som jag börjar bli riktigt nyfiken på. Med Rut hann jag tänka mig och föreställa mig en hel del utseenden och egenskaper men samtidigt så var bilden av hennes ansikte helt blankt. Jag hade oerhört svårt att tro något om hur hon skulle se ut i just ansiktet. När hon väl kom så var jag lika delar förvånad som det var självklart att hon såg ut precis som hon gör. Hennes temperament under det första året kände jag också igen från tiden i magen. Med tvillingarna så har vi ju Ruts utseende och personlighet att utgå från och det känns så spännande att få se om de är lika varandra alla tre och lära känna dem och upptäcka hur de är som individer.

Den senaste veckan har präglats av att en del krämpor (främst foglossningen) har intensifierats och det känns väldigt trångt i magen. Speciellt i samband med sammandragningar så känns det som att jag själv inte får plats längre. Lungor, magsäck och urinblåsa utsätts för tryck som föranleder starkt obehag.

Idag ska vi på ultraljud samt träffa en läkare för förlossningssamtal. Jag har sett fram mot detta samtal så jäkla länge (det har vart den yttersta målbilden i den här graviditeten bortsett från själva förlossningen) att det känns som att det är en stor risk att jag blir besviken. Jag vågar inte ha några större förväntningar men jag önskar ändå att ett beslut fattas kring huruvida jag får föda vaginalt eller om de rekommenderar kejsarsnitt. Jag vill också få ett datum. Ett sista datum att hänga upp allting på. Hit men inte längre. Kanske kommer det kännas enklare att traggla på i den här trötta kroppen ett par veckor till om jag har en dag att ringa in i kalendern. Jag skulle även vilja bli vaginalt undersökt för att se om alla dessa sammandragningar och förvärkar har haft någon som helst effekt.

Drömscenariot vore att få en tid om ca 1,5-2 veckor då Ruts inskolning på förskolan är klar och hon förhoppningsvis har börjat känna sig trygg där och har hunnit skapa lite nya rutiner. Det ska bli så spännande att se vad hon tycker om att gå på förskola. Min förhoppning är att hon ska få den sociala stimulans som vi inte riktigt förmår erbjuda henne med våra nuvarande förutsättningar. Jag känner mig inte alls orolig utan enbart förväntansfull för hennes skull.

Gällande själva graviditeten så är jag just nu i ett dag för dag-läge. Ena dagen är jag fruktansvärt trött på att ha ont i mitt bäcken, att vara så pass orörlig (jag behöver oftast hjälp att sätta på mig min vänstra strumpa och de flesta par skor, jag har svårt att plocka upp leksaker eller sådant jag själv tappar på golvet, att plocka i och ur diskmaskinen o.s.v). Att sitta eller ligga ner några längre stunder är mycket obehagligt och smärtsamt.Jag är nästan alltid för mätt. Jag är väldigt uttråkad och rastlös och få saker känns kul. Nästa dag har jag kanske sovit lite bättre, solen skiner, att vara gravid ett par veckor till känns överkomligt, kanske orkar jag gå en lite längre promenad, slipper de värsta myrkrypningarna och trycket neråt känns inte lika besvärande. Rut kanske råkar vara på lite bättre humör och jag och (mest) David lyckas få något gjort här hemma. Då funkar det ganska bra. Vad som än händer så tror jag inte att det kan dröja längre än till den 20e september plus någon dag om det skulle bli en utdragen igångsättning. Det är mindre än en månad kvar. En klarar ju det mesta under en månad. När jag hade brutit mitt ben på tre ställen under en resa i Bolivia så fick jag vänta tre veckor på att få åka hem igen. Jag hade stundvis stark smärta och jag var väldigt orörlig till följd av att det inte fanns kryckor o.s.v. Men även det gick ju att stå ut med. David börjar bli frisk nu vilket också underlättar en hel del. Hans tålamod med Rut ökar i takt med att hostningarna minskar och äntligen har vi haft möjlighet att ta tag i städning och att provköra lite bilar.

Veckans symptom har jag ju gått igenom ganska mycket redan och i övrigt så är det ungefär samma som de senaste veckorna.

IMG_4714

Enligt 1177 så väger en enlingsbebis ca 2.4 kg och är 47 cm lång. Det är ju faktiskt ganska stort även om våra pluttar roligtvis är lite mindre  än så.

2 thoughts on “Gravid med tvillingar vecka 35

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s